vlag de vlag nl

De ARON is een aangepast motorjacht dat werkelijk uitstekend toegankelijk is voor mensen met een mobiele beperking. Maakt u gebruik van een rollator, scooter of rolstoel, welkom aan boord! U komt met de buitenlift aan boord en aan land. Met een andere lift gaat u benedendeks naar de hutten en naar het luxe sanitair. Het schip heeft geen drempels maar wel een keukenblad en stuur waar u met een rolstoel onder kunt rijden. Talrijke andere voorzieningen maken het verblijfsgenot op de ARON kompleet.

Varen met de ARON is niet moeilijk maar vaarervaring met schepen is zeker gewenst. Een 15 meter groot jacht is nu eenmaal geen roeibootje. Technisch maken wij het u makkelijk: met de twee aandrijfschroeven én een aparte boeg- en hekschroef kunt u overal makkelijk ‘inparkeren’. Een proefvaart vooraf kan altijd.

De ARON heeft 4 hutten en 8 tot 10 slaapplaatsen. Twee ervan zijn geschikt voor rolstoelgebruikers. En als het nodig is met een heuse plafondtillift. De badkamer is ‘om de hoek’, ruim en praktisch ingericht.

De salon is reusachtig, met rondom zicht naar buiten. De inrichting is modern maar tegelijk warm en sfeervol aangekleed. De beste plekken zijn op het voor- en achterdek. Beide zijn volledig toegankelijk.
Zo zit u altijd uit de wind en/of in de zon. Dat is nog eens genieten en dat wensen wij u van harte!

De SAWF heeft haar uiterste best gedaan om het kajuitmotorjacht zo volledig als mogelijk aan te passen met heel veel extra voorzieningen. Het motorjacht is met z’n optimale toegankelijkheid (drempelloos voor- en achterdek, rolstoelliften) en de aanwezige voorzieningen (aangepast sanitair, plafond tilliften) voor vele doelgroepen geschikt:

  • voor mensen die slecht ter been zijn of niet ver kunnen lopen
  • voor mensen die een rollator, scooter of rolstoel gebruiken
  • voor mensen met een meervoudig handicap die extra verzorging nodig hebben

Elke doelgroep heeft z’n eigen wensen. De SAWF heeft geprobeerd zoveel als mogelijk bij die wensen aan te sluiten echter ook het motorjacht heeft zijn beperkingen:

  • de tilcapaciteit van de binnenlift bedraagt max. 200 kg! Gebruikers van met name elektrische rolstoelen moeten vooraf precies weten hoe zwaar ze samen (incl. rolstoel) zijn. Er kan natuurlijk altijd een 2de (duw)rolstoel worden meegenomen en daarmee kan – na een transfer bovendeks – de lift naar beneden gebruikt worden.
  • de afmetingen van de buitenlift (1.40 x 0,80) en de binnenlift (0,99 x 0,78) zijn standaard en dus niet geschikt voor extra grote rolstoelen c.q. voertuigen.

Mocht u twijfelen over de mogelijkheden van het schip voor uw gasten, neemt u dan a.u.b. contact op met ons. Wij denken graag met u mee. Een bezichtiging vooraf kan altijd.

Vaarbewijs
Volgens de wet mag iedereen met het motorjacht ARON varen. Vaarervaring voor het besturen van het bijna 15-meter lange jacht is echter wel noodzakelijk. Proefvaren vooraf kan.

Proefvaart / bezichtiging
Ter kennismaking nodigen wij u graag uit voor een kosteloze bezichtiging en/of proefvaart die de SAWF voor en/of na het vaarseizoen organiseert.

Schippers
De SAWF beschikt over een aantal vrijwillige schippers die u bij uw vaartocht kunnen ondersteunen, voor ’n dag of ook voor een langere periode. Voor meer informatie neemt u a.u.b. contact met ons op.

Zelf varen met een vriend(in), gezins- of familielid die een loopbeperking heeft of in een rolstoel zit, dat was tot een paar jaar geleden nog niet mogelijk. Onze stichtingsleden –  met de nodige ervaring vanuit en met een rolstoel – maken dat mogelijk. Kwaliteit en ondersteuning maken onderdeel uit van uw vakantiebelevenis. Het moet gewoon goed zijn, of zelfs beter nog als thuis. Varen met de ARON is een heuse belevenis!

Gunstige thuishaven:
De thuishaven ligt bijzonder gunstig midden in het prachtige Friese Merengebied in de 11-stedenplaats Sneek, direct aan de snelweg. Vanuit de vertrekhaven bij Aquanaut Yachting kunt u makkelijk voor een week (of korter) een aantrekkelijke route – aan boord aanwezig – door Friesland en haar omliggende provincies uitstippelen. U bent meteen op vakantie!

Kwaliteit in ondersteuning
U kunt ter voorbereiding van uw vakantie de ARON komen bezichtigen of een proefvaart maken. Onze vrijwilligers zijn ervaren schippers die u ook nog een uitgebreide instructie geven voor vertrek. Zo worden de startprocedures getest, de werking van alle voorzieningen uitgelegd en op wens ook het manoeuvreren geoefend. Wij willen graag dat u vertrouwd raakt met het schip en dat u op uw gemak op vakantie gaat.
De ARON is overigens in goede technische handen bij Aquanaut, de scheepswerf van de ARON. Zo wordt het schip wekelijks gecontroleerd en na elke vaartocht gereinigd. En ook als u onderweg bent is men bereikbaar en beschikbaar.

Bij te boeken opties
De ARON is een motorjacht met een aantal voorzieningen die deels vast aan boord zijn (navigatie tablet met waterkaart, een verrekijker, actuele waterkaarten, almanak 1 en 2, diverse vaarroutes, instructieboek e.d.).
Andere bijzondere voorzieningen moet u vooraf ‘bestellen’ en wij brengen die dan tijdig aan boord:

  • een elektrisch in hoogte verstelbare stuur rolstoel
  • een drietal (3) plafond tilliften
  • bijbehorende laders en slings (diverse maten)

Al deze voorzieningen zijn kosteloos te gebruiken. U ontvangt overigens van ons een week voor vertrek een vragenformulier per mail hierover.
Daarnaast kunt u ook dekbedden, zwemvesten e.d. reserveren via Aquanaut. Hierover wordt u uitgebreid geïnformeerd via de informatiedienst van Aquanaut.