vlag de vlag nl

Zelf varen met een vriend(in), gezins- of familielid die een loopbeperking heeft of in een rolstoel zit, dat was tot een paar jaar geleden nog niet mogelijk. Onze stichtingsleden –  met de nodige ervaring vanuit en met een rolstoel – maken dat mogelijk. Kwaliteit en ondersteuning maken onderdeel uit van uw vakantiebelevenis. Het moet gewoon goed zijn, of zelfs beter nog als thuis. Varen met de ARON is een heuse belevenis!

Gunstige thuishaven:
De thuishaven ligt bijzonder gunstig midden in het prachtige Friese Merengebied in de 11-stedenplaats Sneek, direct aan de snelweg. Vanuit de vertrekhaven bij Marrenvloot kunt u makkelijk voor een week (of korter) een aantrekkelijke route – aan boord aanwezig – door Friesland en haar omliggende provincies uitstippelen. U bent meteen op vakantie!

Kwaliteit in ondersteuning
U kunt ter voorbereiding van uw vakantie de ARON komen bezichtigen of een proefvaart maken. Onze vrijwilligers zijn ervaren schippers die u ook nog een uitgebreide instructie geven voor vertrek. Zo worden de startprocedures getest, de werking van alle voorzieningen uitgelegd en op wens ook het manoeuvreren geoefend. Wij willen graag dat u vertrouwd raakt met het schip en dat u op uw gemak op vakantie gaat.
De ARON is overigens in goede technische handen bij Marrenvloot, de buurman van scheepswerf van de ARON. Zo wordt het schip wekelijks gecontroleerd en na elke vaartocht gereinigd. En ook als u onderweg bent is Marrenvloot bereikbaar en beschikbaar.

Bij te boeken opties
De ARON is een motorjacht met een aantal voorzieningen die deels vast aan boord zijn (navigatie met waterkaart, een verrekijker, actuele waterkaarten, almanak 1 en 2, diverse vaarroutes, instructieboek e.d.).
Andere bijzondere voorzieningen moet u vooraf ‘bestellen’ en wij brengen die dan tijdig aan boord:

  • een elektrisch in hoogte verstelbare stuur rolstoel
  • de plafond tilliften
  • bijbehorende laders en slings (diverse maten)

Al deze voorzieningen zijn kosteloos te gebruiken. U ontvangt overigens van ons een week voor vertrek een vragenformulier per mail hierover.
Daarnaast kunt u ook dekbedden, zwemvesten e.d. reserveren via Marrenvloot.